Der er vel næppe noget indenfor genren spil, som er mere klassisk end flipperspillet. Spillet som blev spillet i mange af de klassiske film og serier, som vi alle så som børn og unge. Spillet, som vi endda kunne få lov at spille selv, når vi besøgte nogle af de spillearkader ,som tidligere var i de større byer eller i forlystelsesparker.
Flipperspillet er det, som vi så de store drenge spille i klubber, og som vi alle gerne ville prøve og blive lige så gode til som dem.
Teknisk, mekanisk morskab
Flipperspillet er i bund og grund et ganske enkelt koncept. Du har en stålkugle, som det gælder om, at du skal holde i spil så længe som muligt. Spillet foregår på en hældende plade, hvor der er forskellige forhindringer og måder, du kan lave point på. Nede for enden af pladen er der to flippere, som styres af to knapper. En på hver side af maskinen, som sender kuglen i spil igen.
Maskinerne har ofte et tema, og der er mange som i årenes løb har spillet på de store klassikere som Kiss flippermaskinen, eller på legendariske maskiner med temaer som Star Wars eller din favoritsuperhelt som Superman eller Spiderman.
Flippermaskinen er ofte med meget lys og med lyd, som er med til at trække spilleren med ind i en verden, hvor alt ser anderledes ud.
Maskinerne er opstået første gang i den form vi kender i dag tilbage i tresserne, men allerede i 1800-tallet var der maskiner, som i deres grundform minder om dem, vi kender i dag. Fjederen blev opfundet, og det var muligt at sende bolden afsted på den måde, som vi kender i dag.
Spillet har dog med elektriciteten udviklet sig gevaldigt, og der var en lang periode, hvor det at kunne have rekorden på en spillemaskine, var det som gjorde, du hørte til blandt teenage-eliten. Noget som enhver teenager ønsker mere end noget andet.